Merak ettiklerinizi tüm soruları cevapladık.
Böcek İlaçlama uygulamasından sonra böcek görülür mü ?
- Uygulama işleminden sonraki ilk 2 güne oranla sayıları azalmasına rağmen böcek görmeniz olasıdır. Bunun nedeni; böcekler ilaçlamanın ardından ölürken yumurtalarını da etrafa bırakırlar, Dünyada hiç bir ilaç yumurtaları öldüremediği için bir süre yumurtadan çıkan böcekleri görmeniz normaldir. Ergin forma geçtiklerinde ilacın uzun süre etkili olması sebebiyle onlar da temas ettikleri takdirde öleceklerdir. Böceklerin istilacı konumunda olmaları durumunda nadirde olsa ilk ilaçlamadan 2-3 hafta sonrasında ikinci bir ilaçlama gerekebilir. Ayrıca kullanılan insektisitler ani etkiden çok kalıcı etki gösterebilmesi ve haşerelerin insektisitlerin yuvalarına taşıyabilmelerine yöneliktir.
İlaçlama öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler?
• Kokulu ilaçlamalarda evcil hayvanlar ilaçlama yapılan yerde kalamaz ancak bitkilere zararı olamaz, kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama da size, bitkilerinize ve evcil hayvanlarınıza zarar vermez.
• Kokulu uygulamalarda evcil hayvanlarınızın en az 6 saat dışarıya çıkartılması gereklidir.
• Dışarı çıkartılması mümkün olmayan vs. mekanınız da akvaryumunuz varsa uygulamadan önce akvaryum hava almayacak şekilde bantlanmalıdır ve üstüne ıslak havlu serilmelidir.
• Bahçenize sıvı ilaçlama yapılmışsa, ilaç kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı İlaçlanan bölgeden uzak tutmanız yeterlidir.
• Açık alandaki çocuk oyuncakları, çocuklarınızın sağlığı açısından ilaçlama sırasında ortadan kaldırılmalıdır.
• Koltukların üzeri örtülmemeli, odadaki halılar kaldırılmamalıdır. Çünkü böcekler ilaçlama sırasında buralara saklanabilir.
• İlaçlama işlemi bittikten sonra evin 2 saat havalandırılması gerekmektedir.
İletişim merkezimiz ve İlaçlama personelimiz tarafından ekstra bilgiler tarafınıza soru-cevap şeklinde verecektir.
Jel İlaçlama ile Sıvı İlaçlama arasında ne fark var?
- Sıvı ilaçlama yöntemlerinde yapılması gereken ön hazırlıkların jel ilaçlama için yapılması gerekmez. Hasta, yaşlı ve çocukların bulunduğu ortamlarda jel ilaçlama güvenle yapılabilir. Jel ilaçlama günün her saatinde, günlük işlerinizi aksatmadan uygulanabilir.
İlaçlama uygulaması kimler tarafından yapılmalıdır?
İlaçlama Uygulamaları Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden İzin ve Yetki Belgesi almış firmalar tarafından yapılması gerekmektedir.
İlaçlama uygulamasından sonra Mühendis ekip arkadaşlarımız tarafından, bir nüshası sizde diğer nüshası Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edilmek üzere İlaçlama formu tarafınıza teslim edilecektir.
Sivrisinekler nerelerde bulunurlar ?
- Bu haşereler açık kapı ve pencerelerden kapalı mekanlara girerler.Genellikle kapalı alanlarda karanlık alanlarda bulunurlar,fakat geceleri kan ile beslenmek için harekete geçecektir.ev sahipleri genellikle bu haşereleri lavabo ,klozet ve çamaşırhane gibi bölgelerde görürler.Fakat çoğunlukla mekanların bahçe ve avlularında bulunur.Bazı türleri ise kalın çimenlik ve çalılarda beslenebilecekleri uygun canlının yakınlarına gelmesini beklerler.
Böcek ilaçlama çevreye zararlı mıdır?
- Böcek ilaçlama işlemi, çevreye zarar verebilir. Bu nedenle, ilaçlama işlemi sırasında ve sonrasında, ilaçların çevreye yayılmasını önlemek için dikkatli olunması gerekir. Ayrıca, doğal böcek kovucu yöntemler kullanarak ilaçlama işlemi öncesinde çevreye daha az zarar vermek mümkündür.
Diğer tüm sorularınız için arayın!
- Cep: 0532 411 71 63
- Sabit: 0 312 397 80 60