Binlerce yabanarıları tek koloni halinde yaşarlar. İlkbaharın başında tek bir kraliçeden başlayan koloni ilk birkaç ay çok küçüktür. Yaz aylarına gelindiğinde, problem yaratacak kadar çoğalırlar. Yuvaları bozulduğunda çok saldırgan olurlar ve çok acı vererek sokarlar. Bal arılarından farklı olarak, yabanarıları birçok kez sokabilirler.
Leşle beslenen haşereler olduklarından, ağaçlık alanlarda veya arazilerde çok yararlıdırlar. Ancak evlere yakın veya ev içlerinde bulunan koloniler, yaşayanlar için tehdit oluştururlar. Böyle bir durum fark edildiğinde, koloniler muhakkak elimine edilmelidir. Yuvalarını toprakta, örneğin eski kemirgen yuvalarının içinde veya benzer deliklerde yapmayı tercih ederler.
Yabanarısı sokmalarına karşı alınabilecek önlemler;
- Elektrikle çalışan çim biçme, budama makineleri kullanıldığında, yüksek ses ve vibrasyonun kışkırtıcı etkisi düşünülerek yabanarısı saldırısına karşı dikkatli olunmalıdır.
- Yabanarısı yuvaları biliniyorsa o noktalardan uzak durulmalıdır.
- Bina duvarında girip çıktıkları görülen bir delik bulunduğunda, bu delik KAPATILMAMALIDIR. Zira bina içine başka bir çıkış olabilir ve malzemesine göre duvarda delik bile açabilirler.
Gezgin ilaçlama koruyucu haşere kontrol hizmetlerinden yararlanarak özellikle yaz dönemine girmeden gerekli koruyucu önlemlerin alındığını unutmayın. Gezgin İlaçlama, uzman ve deneyimli ekibiyle, doğru ilaçlama yöntemleri ve doğru ilaçları kullanarak yaban arısı ilaçlaması konusunda etkin mücadele vermektedir.
Gezgin ilaçlama merkez ofisi Ankara’da olup, Türkiye’nin her yerine hizmet vermekteyiz Çözüm odaklı, ekonomik, kalıcı ve sürdürülebilir hizmet anlayışımız ile halk sağlığı alanında zararlılarla mücadele kapsamında marka değeri yüksek olan ithal markalı ve yerli ilaçları kullanmaktayız. Günün her saatinde kaliteli hizmet alabilmek için arayınız..
Gezgin İlaçlama - Telefon: 312 394 8090