Sinekler çok hızlı üreyip çoğalan bir haşere türüdür. Açıkta bırakılan besinlerden, hayvan leşlerinden, çöplüklerden, lağım sularından sucul alanlarda vb. beslenirler. Sinekler beslendiği yerlere yumurtalarını bırakırlar. Bir bırakmada 200’e yakın yumurta bırakan sinekler, hava koşullarına bağlı olarak kısa süre içinde larva sonrasında pupa olduktan sonra en çok bir hafta içinde uçan sinekler haline gelebilmektedirler.
Sinekler, kısa sürede çoğalıp çevreyi kirleterek, insan sağlığını tehdit eden mikroplar yaymakta ve sonuçta gıda zehirlenmeleri, kolera, sıtma, verem, cilt hastalıkları, dizanteri gibi hastalıklara sebep olmaktadırlar. Sineklerle mücadele etmek, onları kontrol altına almak çok zordur.
Sineklerle kimyasal ve biyolojik mücadeleyi başlatmadan önce ürediği yerler mutlaka tespit edilmeli, sineklerin beslendiği bu kaynaklar, olanaklar ölçüsünde kurutulmalıdır. Uçan haşereler grubuna giren sineklerle mücadele, Larva ve Uçkun mücadelesi olarak ikiye ayrılır.
Larva mücadelesi, en geç yumurtlamanın olduğu ilk bir hafta içinde yapılır.
Uçkun mücadelesi, sineklerin uçmaya başlamasıyla başlar havaya uygulanan ilaçlama yöntemleri ile mücadele edilir
Bölgemizde sinekle mücadele Mart ayı itibarıyla başlar. Mart-nisan aylarında başlatılan mücadele LARVA mücadelesidir ve önemsenmesi gereken bir mücadele şeklidir. Nisan ayı sonrasında uçmaya başlayan sineklerle mücadele gerek larva gerekse uçkun sinek mücadelesi adı altında eylül ayına kadar devam eder. Uçmaya başlayan sineklere karşı en çok kullanılan ilaçlama yöntemi, soğuk sisleme denilen ULV yöntemidir. İlaçlama, zararlıların özellikle karasineklerin uçuş aktivitesinin en yüksek olduğu sabah erken veya akşam geç saatlerde, rüzgarsız havada yapılmalıdır.
Sinekler ile mücadele, diğer haşerelerle yapılan mücadeleden farklıdır. Bu nedenle sineklerle mücadele ve sinek ilaçlaması kesinlikle uzman bir ilaçlama firması tarafından yapılmalıdır.
Kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü onaylı, T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlardan 2.ve 3. Generasyon Antikogülant Rodentisitler olması gereklidir.
Gezgin İlaçlama, uzman ve deneyimli ekibiyle, doğru ilaçlama yöntemleri ve doğru ilaçları kullanarak fare ilaçlamasında etkin mücadele vermektedir. Günün her saatinde kaliteli hizmet alabilmek için arayınız.
Gezgin İlaçlama - Telefon: (312) 397 80 60 - Mobil: 0532 411 71 63