Hamam böceği vücut direnci çok güçlü olan bir haşeredir.50 derece çevre sıcaklığına dayanan hamam böcekleri -30 derecede de yaşayabilmektedir. Siyah, kızıl ya da kırmızı renkte olan hamam böcekleri 2-2,5 yıl yaşarlar. Kalorifer böceği olarak da bilinen hamam böcekleri yılda 350-400 yumurta bırakabiliyor. Yumurtalarını duvar diplerine ve çatlaklara bırakan hamam böceğinin yumurtaları çok küçük olduğundan görünmezler.
Hamam böceği ilaçlama işi çok önemlidir. Hamam böcekleri gündüz kuytu yerlerde gizlenip gece ortaya çıkan bir böcek türü olduğundan ilaçlamanın gece yapılmasında fayda vardır. Yapılan ilaçlama da ilaçlar kesinlikle hamam böceği yumurtalarını etkilemediği için,20-24 gün sonra ikinci bir ilaçlamanın yapılması gereklidir. Çünkü hamam böceği yavruları takriben 15 gün sonra yumurtadan çıkarlar. 2000 yılından sonra kullanılmaya başlanan jel ilaçlama yöntemi de hamam böceği ilaçlamasında etkili bir ilaçlama yöntemidir. Jel ilacı yiyen hamam böcekleri yuvalarına dönünce ölürler. Ölü hamam böceğini yiyen diğer hamam böcekleri de jel ilaçtan etkilenerek ölürler.
Ankara’da ya da komşu illerde haşere ve kemirgenlere karşı 10 yıllık deneyimli uzman kadrosuyla ilaçlama mücadelesi veren T.C.Sağlık Bakanlığı Onaylı Gezgin ilaçlama ltd. şti. olarak hamam böceği sorununuzu kökten çözmeyi taahhüt ederiz.