Mobil: +90.532 411 71 63   E-posta: info@gezginilaclama.com.tr

Tüm hamamböcekleri, yediğimiz her şeyi ve yemediğimiz birçok şeyi yerler. En sık görülen hamamböceklerinden bazıları Alman Hamamböceği, Şark Hamamböceği, Kahverengi çizgili Hamamböceğidir.

ALMAN HAMAM BÖCEĞİ (Blattella Germanica)
Genellikle 1,5 cm boyunda olup açık sarımsı kahverengi renktedir.Kalkanının üstünde iki koyu çizgi vardır.

Tüm hamamböcekleri arasında en hızlı üreyen türdür. Her yumurta kapsülünde 24-48 arasında yumurta bulunur ve nimfler uygun şartlarda 45 günde ergin hale gelir. Bir çift alman hamamböceği bir sene içinde 35.000 yavru üretebilir.

Konuttan restorana, fabrikadan gemiye her ortamda yaşarlar. Konutlarda, yiyecek ve suya yakın olmak amacıyla genellikle banyo ve mutfaklara yerleşirler. Zamanlarının yaklaşık %80’lik kısmını yarık ve çatlaklarda dinlenerek geçirirler. Ayrıca Dizanteri, gastroenteritis,  pnömoni, hepatit, mantar hastalıkları, astım, alerjik reaksiyon gibi hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

ŞARK HAMAM BÖCEĞİ (Blatta Orientalis)
Genellikle 1,5 - 3 cm boyunda olup dişileri tamamen siyah renkte oval ve knatsızdır.Erkekler daha ince olup bir çift kahverengi kanadı vardır. Halk arasında, 'Kara Fatma’ olarakda bilinir.

Şark hamam böceklerinin ayaklarında yastıkçık olmadığından cam veya kaygan yüzeylere tırmanamazlar. Yazın dış alanlarda odunluklar da, yaprak döküntülerinin arasında, sundurma ve köpek yuvası gibi yerlerde yaşarlar. Havaların soğumasıyla birlikte kapalı mekanlara yönelir ve kanalizasyon sistemi, bodrum gibi serin ve rutubetli ortamları tercih ederler.

Dış alandaki barınakların yok edilmesi veya minimuma indirilmesi, binaya girişlerini engellemek için kanalizasyon ve havalandırma girişlerinin doğru şekilde tecrit edilmesi önemlidir. Doğru uygulama yöntemlerinin kullanılması yoluyla engellenebileceğinden, Gezgin Çevre Sağlığı gibi profesyonel bir firmadan hizmet alınması gereklidir

KAHVERENGİ ÇİZGİLİ HAMAMBÖCEĞİ
Boyları 1,5 cm olup erkeği açık kahverengi rengindedir. Dişinin koyu kahverengi kanatları olabilmektedir. Alman hamamböceklerinden kalkanlarının hemen gerisinde, kanatlarının tabanındaki çapraz iki açık çizgi ile ayırt edilirler.

Tüm hamamböcekleri gibi, zamanlarını yarık ve çatlaklarda geçirir, karanlık olduğunda yiyecek ve su aramaya çıkarlar. Organik olan her şeyi, hatta kitapların organik yapıştırıcılarını bile yerler. Genelde evlerde ve konaklama tesislerinde görülürler. Rutubetsiz ortamlara dayanıklı olduklarından, yatak odası, dolap ve kütüphanelerde de yaşarlar.

Tüm hamamböcekleri yiyecek, su ve barınak ihtiyacı duyarlar. Bunlardan herhangi biri sınırlandırıldığında çoğalmaları engellenmiş olur.

Hamam böceğiyle mücadele, diğer haşerelerle yapılan mücadeleden farklıdır. Bu nedenle hamam böceğiyle mücadele ve hamam böceği ilaçlamasının kesinlikle uzman bir ilaçlama firması tarafından yapılmalıdır.  Kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü onaylı, T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlardan 2.ve 3. Generasyon Antikogülant Rodentisitler olması gereklidir.

Gezgin İlaçlama, uzman ve deneyimli ekibiyle, doğru ilaçlama yöntemleri ve doğru ilaçları kullanarak hamam böceği ilaçlamasında etkin mücadele vermektedir. Günün her saatinde kaliteli hizmet alabilmek için arayınız.

Gezgin İlaçlama - Telefon: (312) 397 80 60 - Mobil: 0532 411 71 63