Fare ile mücadele, diğer haşerelerle yapılan mücadeleden farklıdır. Halk sağlığı için verilen ilaçlama mücadelesindeki tek omurgalı hayvan farelerdir.            

Fareler yılda 5-6 defa doğururlar ve her doğumda 10’dan fazla yavru yaparlar.

Her doğan fare yavrusu da 2 ay içinde kendi yuvasını yaparak çoğalmaya başlar.

Fareler yaşadığı yere göre isim alırlar ve büyüklükleri farklıdır. Ev faresi, çatı faresi, lağım faresi, tarla faresi vs. gibi isimler alırlar. Büyüklükleri birkaç cm ile kedi büyüklüğünde olabilirler.

Ev ve işyerlerinde görülen fare ve sıçanlar, sağlığımızı tehdit ederek patojen mikroorganizmaların çevreye yayılmasına sebep olurlar ve kuduz, tifüs, veba, tifo gibi hastalıkların mikroplarını taşırlar. Yanı sıra çok güçlü olan ağız yapısı ve keskin dişleriyle ev ve işyerlerinde bulunan elektrik kablolarını kemirerek güvenlik, iletişim problemlerinin yanı sıra yangınların çıkmasına sebep olurlar.

Gezgin İlaçlama firması olarak; fare ilaçlamasının önemini belirttikten sonra fare ile mücadelenin kesinlikle uzman bir ilaçlama firması tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü onaylı, T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlardan 2. ve 3. Generasyon Antikogülant Rodentisitler olması gereklidir. Uzman kadrosuyla, doğru ilaçlama yöntemlerini ve doğru ilaçları kullanarak fare ilaçlama mücadelesi veren Gezgin İlaçlama ltd. Şti.nden günün her saatinde kaliteli hizmet alabilirsiniz.

Shopping Cart (0 items)