Mobil: +90.532 411 71 63   E-posta: info@gezginilaclama.com.tr
Karınca ilaçlama

Kahverengi renginde, yaklaşık 3 mm boyundadırlar.  Yuva olarak ahşap finişleri, yaya kaldırımlarını, avluların ve yolların hemen bitişiğindeki toprak alanları tercih ettiğinden Kaldırım Karıncaları olarak adlandırılırlar. Yuva kurarken çıkardıkları toprak yığını sayesinde kolonilerini bulmak kolaydır. İç alanlarda, bina temelindeki kolonlar arasında, bazen taşıdıkları toprak yardımıyla yuva kurarlar.

loblu örümcek

Pek çok örümcek çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında en yaygını  halk arasında loblu örümcek (Argiope Lobata) olarak bilinenidir. Erkekleri oldukça küçük (6 mm) dişileri ise 25 mm büyüklüktedir.

Pireler

Kahverengi yassı yapıları sayesinde hayvanların tüyleri arasında kolayca hareket ederler. Evlerimizde rastlanan pireler en çok kedi ve köpeklerle taşınanlardır.
Bir kez iç alana girdiklerinde hızla çoğalırlar. Dişi pire günde 18 yumurta bırakabilir. Bir köpek üzerindeki 20 pire, günde 360 yani haftada 2000 yumurta bırakabilir.

Tahtakurusu, Hemiptera takımının Cimicidae familyasından böceklerin ortak adıdır. Bunlar yalnızca memelilerden ve kuşlardan kan emerler. Kan emmek için geceleri konukçularına yanaşırlar. Diğer zamanlarda ışıktan korunmuş yerlerde saklanırlar.

En çok bilinen türü koyu kırmızımsı kahverengi renkte ve 5 mm boyunda olan Cimex lectularius 'tur. Başlangıçta yarasa paraziti olduğu varsayılan bu hayvanların, mağara devrinden sonra insan paraziti olduğu düşünülmektedir.

fare ilaçlama farelerle mücadele

Halk sağlığı için verilen ilaçlama mücadelesindeki tek omurgalı hayvan farelerdir.  Fareler yılda 5-6 defa doğururlar ve her doğumda 10’dan fazla yavru yaparlar. Her doğan fare yavrusu da 2 ay içinde kendi yuvasını yaparak çoğalmaya başlar.

Çekirge ilaçlama

Kalın, köşeli gövdesi ve zıplamasını sağlayan uzun arka bacaklarıyla çekirgeleri çoğu insan kolaylıkta tanır. Deve çekirgeleri bronz ile kahverengi renklerde olup, gövdesinde büyük bir kambur bulunur. Çok uzun arka ayakları, uzun ince antenleri bulunur. Ortalama 2,5 – 3,5 cm boyundadırlar. Kahverengi, Siyah renktedirler

Tüm hamamböcekleri, yediğimiz her şeyi ve yemediğimiz birçok şeyi yerler. En sık görülen hamamböceklerinden bazıları Alman Hamamböceği, Şark Hamamböceği, Kahverengi çizgili Hamamböceğidir.

Sineklerle mücadele

Sinekler çok hızlı üreyip çoğalan bir haşere türüdür. Açıkta bırakılan besinlerden, hayvan leşlerinden, çöplüklerden, lağım sularından sucul alanlarda vb. beslenirler. Sinekler beslendiği yerlere yumurtalarını bırakırlar. Bir bırakmada 200’e yakın yumurta bırakan sinekler, hava koşullarına bağlı olarak kısa süre içinde larva sonrasında pupa olduktan sonra en çok bir hafta içinde uçan sinekler haline gelebilmektedirler.

Güveler, gıda bakliyat, un,  odun, kumaş ve yün gibi şeylereden beslenen herbiri farklı türden böceklerdir. İlk dönemleri yumurta devamında kurtçuklara(larva)dönüşüp pupa evresinden sonra ergin kelebek güve olurlar. Güve denince birçok türü olan güveler anlaşılır un güvesi, halı güvesı, incir güvesi, vb güveler tırtılları (kurtçukları-larvaları) mağaza ve ambarlarda, evlerde büyük zararlara yol açan küçük kelebeklerdir.

Keneler-kene-ilaçlama

Boyu 5 mm. civarında olup, (yeni kan emmiş dişi 1,2 cm) genellikle, koyu kızıl kahverengi renktedir. Başta köpekler olmak üzere birçok diğer hayvan ve insan üzerinde yaşarlar. Köpeklerde, yetişkinleri kulak ve ayaklarda yaşarken, daha ufaklara sırt bölgesinde rastlanır.

Çiyanlar ile mücadele

Genellikle bina çevrelerinde görülen türleri 5 cm boyundadır. Türlerine göre kahverengi ve turuncu-kahverengi renktedirler.
Rutubetli alanlarda yaşayan yırtıcı (predator) haşerelerdir. Böcek ve örümcekleri geceleri avlayarak beslenirler.
Kırkayakların her vücut segmentinde iki çift ayakları olmasına karşılık, çıyanların bir çift ayakları olması bu iki türün ayırt edilmesini sağlar.
Çok uzun ayaklarıyla tanınan ev çıyanları hariç, nadiren iç mekanlarda görülürler.

Gümüşcün Böceği

Genellikle bina çevrelerinde görülen türleri 5 cm boyundadır. Türlerine göre kahverengi ve turuncu-kahverengi renktedirler.
Rutubetli alanlarda yaşayan yırtıcı (predator) haşerelerdir. Böcek ve örümcekleri geceleri avlayarak beslenirler.
Kırkayakların her vücut segmentinde iki çift ayakları olmasına karşılık, çıyanların bir çift ayakları olması bu iki türün ayırt edilmesini sağlar.
Çok uzun ayaklarıyla tanınan ev çıyanları hariç, nadiren iç mekanlarda görülürler.

Kulağakaçan Böceği

Koyu kahverengi renkte olup yaklaşık 2,5 cm boyundadırlar. Gövdelerinin arkasındaki pense şeklindeki kıskaçlarla tanınırlar.
Erkeklerde bu kıskaçlar büyük ve gösterişli olur. Kulağakaçanlar, diğer böcekleri yakalayan ve yiyen haşerelerdir.

Uyuz Böceği Gezgin İlaçlama

Uyuz böceği Sarcoptes cinsine ait bir böcek türüdür. İnsanda ve hayvanlarda halk arasında uyuza yol açan bir akar türüdür. Yapıları oval olup 4 çift bacağa sahiptirler uyuz böceği (akarı) deride parazit olarak yaşarlar ve uyuz hastalığa sebep olur. Uyuz böceği olarak bilinen akarlar mikroskobik canlılardır. 

Karadul Örümceği

Karınlarının alt bölgesinde bulunan kırmızı leke genelde bir kum saati şeklindedir. Isırdığında çok acı veriyor olması ve etkisinin birkaç gün sürmesi sebebiyle, insanlar arasında korkulan bir örümcek türüdür. Bu ısırıklar öldürücü olmamakla birlikte, küçük çocuklar ve yaşlılar için risk teşkil etmektedir. Boyu en fazla 2 cm, karın çapı ise 1 cm. olup rengi parlak siyah bazen kahverengi tonlarındadır.

cati-sicanii-ilaclama

Uzun kuyrukları, kalın olmayan vücutları, büyük kulak ve gözleri vardır. Sıçanlar kentsel ve kırsal açık alanlarda yaygınlardır. Büyük olmaları sebebiyle konutlarda farelere göre daha az bulunurlar. Ortalama 25 – 30 cm boyundadırlar. Gri, Kahverengi, Siyah renktedirler

Yaban arısı ilaçlama

Binlerce yabanarıları tek koloni halinde yaşarlar. İlkbaharın başında tek bir kraliçeden başlayan koloni ilk birkaç ay çok küçüktür. Yaz aylarına gelindiğinde, problem yaratacak kadar çoğalırlar. Yuvaları bozulduğunda çok saldırgan olurlar ve çok acı vererek sokarlar. Bal arılarından farklı olarak, yabanarıları birçok kez sokabilirler.

Leşle beslenen haşereler olduklarından, ağaçlık alanlarda veya arazilerde çok yararlıdırlar. Ancak evlere yakın veya ev içlerinde bulunan koloniler, yaşayanlar için tehdit oluştururlar. Böyle bir durum fark edildiğinde, koloniler muhakkak elimine edilmelidir. Yuvalarını toprakta, örneğin eski kemirgen yuvalarının içinde veya benzer deliklerde yapmayı tercih ederler.

Akrepler

Boyları çoğunlukla 5 cm olup türe göre değişmektedir. Sarı, mavi, kırmızımsı kahverengi ve siyah renkte olabilirler. Akrepler böcek yiyerek beslenirler. Yiyecek bulma ve korunma amacıyla açık noktalardan bina içlerine girerler.